Uithoorn en omgeving

Uithoorn is in de middeleeuwen ontstaan als rivierdorp aan de oever van de Amstel op relatief korte afstand van Amsterdam. Inmiddels is het een gemeente met bijna 30.000 inwoners. Landelijk karakter en stedelijke voordelen komen hier samen.
Uithoorn is omringd door groen en water. De gemeente kent een bloeiend verenigingsleven op zowel sportief, cultureel als recreatief gebied. In de verschillende winkelcentra, waaronder overdekte, vindt u een aantrekkelijk aanbod van bekende winkels en lokale speciaalzaken.
Voor recreatie en cultuur vormen twee nationale landschappen de ruggengraat: De Stelling van Amsterdam en het Groene Hart. Met vele buslijnen en te zijner tijd een halte voor de toekomstige sneltram naar Amstelveen en Amsterdam is het openbaar vervoer in Uithoorn goed geregeld. Via de Amsterdamseweg zit u in een oogwenk op de vernieuwde N201 en omliggende plaatsen zoals Mijdrecht, Aalsmeer, Amstelveen en Hoofddorp zijn uitstekend bereikbaar. Schiphol ligt op slechts 15 minuten autorijden. En dankzij de centrale ligging bent u ook snel in steden als Amsterdam, Utrecht en Haarlem.
Uithoorn biedt álles wat u zich in een vitale woonomgeving kunt wensen!

De omgeving van Uithoorn is bijzonder mooi. Dichtbij de natuur, het water (de Amstel) en een levendig centrum. Gezellige kade met winkels, horeca met terrassen en de passantenhaven. Kortom: een plek waar u zich meteen thuis zult voelen. Hier alvast een paar foto’s om een indruk te krijgen wat u kunt verwachten.