Hier vindt u de antwoorden

Veel gestelde vragen

Wanneer start de verkoop van 45 appartementen in Allure aan de Amstel?

De verkoop van de 45 appartementen in Allure aan de Amstel is gestart op 28 januari 2021. Inschrijving is mogelijk tot maandag 8 februari 2021, 12.00 uur.

Hoe kan ik mij inschrijven?

Inschrijven is, alleen digitaal, mogelijk via de projectwebsite www.allureaandeamstel.nl.

Wat is de planning van de start van de bouw en de oplevering?

De aannemer is voornemens om net voor of net na de zomervakantie 2021 te starten met de bouw. De bouw van het complex zal daarna circa 1,5 jaar in beslag nemen.

Wat zijn de meerwerkmogelijkheden in Allure aan de Amstel?

De standaard meerwerklijst van Allure aan de Amstel vindt u HIER. Individuele meerwerkverzoeken zullen door de aannemer op haalbaarheid bekeken worden.

Hoe werkt het warmtepompsysteem voor de verwarming van de appartementen?

Alle appartementen in Allure aan de Amstel worden (toekomstbestendig) gasloos uitgevoerd. Meer informatie omtrent het warmtepompsysteem van econic volgt nog.

Wat zijn de afmetingen van de terrassen van de appartementen?

De afmetingen zijn aangegeven op de tekeningen van de betreffende bouwnummers.

Is er een gemeenschappelijke fietsenstalling?

Nee, alle appartementen beschikken over een eigen (fietsen)berging met elektra in de onderbouw van het complex.

Worden de appartementen opgeleverd met keukeninrichting, tegelwerk en sanitair.

De appartementen worden standaard zonder keukeninrichting opgeleverd. Via de aannemer is een keukeninrichting als meerwerk wel mogelijk. Tegelwerk en sanitair is standaard wel aanwezig. Maatwerk voor tegelwerk en sanitair is mogelijk via de door de aannemer geselecteerde leverancier.

Welk energielabel hebben de appartementen?

Alle 45 appartementen voldoen aan de EPC-eisen van het A-label.

Hoe is de bereikbaarheid per openbaar vervoer en per auto?

Eén van de bushaltes in  Uithoorn (medio 2024 tevens de eindhalte van de sneltram naar station Zuid in Amsterdam) ligt op slechts 50 meter van de Allure aan de Amstel. Via de nabij gelegen N-201 zijn bijvoorbeeld Amsterdam, Haarlem en Utrecht goed bereikbaar.

Welke parkeervoorzieningen zijn er bij Allure aan de Amstel?

Elk appartement heeft onder het gebouw 1 of 2 eigen parkeerplaatsen. Daarnaast is er (gratis) openbaar parkeren in de omgeving van het complex.

Zijn er winkelvoorzieningen in de buurt?

Vlakbij Allure aan de Amstel bevindt zich de Wilhelminakade met diverse winkels en horecavoorzieningen. Op circa 500 meter afstand bevindt zich het “Amstelplein” met o.a. Albert Heijn, Vomar, Hema, bakker, slager, slijterij, boekwinkel, juwelier, etc. Het hoofdwinkelcentrum van Uithoorn Zijdelwaard bevindt zich op circa 1.250 meter afstand van Allure aan de Amstel.

Wat betekent vrij op naam?

Wie een nieuwbouwappartement koopt, krijgt te maken met de term v.o.n. of te wel ‘vrij op naam‘. Het kopen van een appartement ‘vrij op naam’ betekent dat de verkoper de kosten voor de overdracht van het appartement voor zijn rekening neemt. Het betreft hier de b.t.w. of overdrachtsbelasting, de kadastrale kosten en de notariskosten voor de transportakte.

Zijn de servicekosten al bekend?

HIER vindt u de concept begroting van de Vereniging van Eigenaren en de servicekosten per appartement. Eén en ander zal te zijner tijd door de leden van de V.v.E. (de 45 kopers) nog vastgesteld moeten worden.

Heb ik garantie op het appartement en zo ja hoelang?

Ja via Woningborg. Woningborg verstrekt al meer dan 30 jaar waarborgcertificaten aan kopers van woningen en appartementen van de aangesloten ondernemers waaronder bouwbedrijf Ooms. Dit waarborgcertificaat beschermt de kopers tegen de risico’s die verbonden zijn aan de aanschaf van een nieuw appartement (https://www.woningborg.nl/particuliere-koper/).

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog bedenktijd?

Een koper heeft op grond van de wet een bedenktijd van drie dagen, bij Allure aan de Amstel is de bedenktijd één kalenderweek.