Hier vindt u de antwoorden

Veel gestelde vragen

Wanneer start de verkoop van de laatste 37 woningen in Allure aan de Amstel?

De verkoop van de 37 woningen in Allure aan de Amstel start op donderdag 20 mei 2021. Inschrijving is mogelijk tot maandag 31 mei 2021, 12.00 uur.

Hoe kan ik mij inschrijven?

Inschrijven is, alleen digitaal, mogelijk via de projectwebsite www.allureaandeamstel.nl.

Wat zijn de meerwerkmogelijkheden in Allure aan de Amstel?

De standaard woonwensenlijst van Allure aan de Amstel vindt u op de pagina Downloads. Individuele meerwerkverzoeken zullen door de meer- en minderwerkcoördinator en de aannemer in overleg met de architect van het plan, op haalbaarheid bekeken worden.

Wat zijn de afmetingen van de tuinen van de woningen?

De afmetingen zijn af te lezen op de situatietekening.

Worden de woningen opgeleverd met keukeninrichting, tegelwerk en sanitair.

De woningen worden standaard zonder keukeninrichting opgeleverd. Tegelwerk en sanitair is standaard wel aanwezig. Maatwerk voor tegelwerk en sanitair is mogelijk via de door de aannemer geselecteerde leverancier.

Welk energielabel hebben de woningen?

Alle 37 woningen voldoen aan de EPC-eisen van het A-label.

Hoe is de bereikbaarheid per openbaar vervoer en per auto?

Eén van de bushaltes in  Uithoorn (medio 2024 tevens de eindhalte van de sneltram naar station Zuid in Amsterdam) ligt op slechts 50 meter van de Allure aan de Amstel. Via de nabij gelegen N-201 zijn bijvoorbeeld Amsterdam, Haarlem en Utrecht goed bereikbaar.

Welke parkeervoorzieningen zijn er bij Allure aan de Amstel?

Elk appartement heeft onder het gebouw 1 of 2 eigen parkeerplaatsen. Daarnaast is er (gratis) openbaar parkeren in de omgeving van het complex.
De 2/1-kapwoningen en de geschakelde villa’s hebben behalve de garage ook een parkeerplaats op eigen terrein.
De eengezinswoningen parkeren op de in het plan opgenomen openbare parkeerplaatsen.

Zijn er winkelvoorzieningen in de buurt?

Vlakbij Allure aan de Amstel bevindt zich de Wilhelminakade met diverse winkels en horecavoorzieningen. Op circa 500 meter afstand bevindt zich het “Amstelplein” met o.a. Albert Heijn, Vomar, Hema, bakker, slager, slijterij, boekwinkel, juwelier, etc. Het hoofdwinkelcentrum van Uithoorn Zijdelwaard bevindt zich op circa 1.250 meter afstand van Allure aan de Amstel.

Wat betekent vrij op naam?

Wie een nieuwbouwwoning koopt, krijgt te maken met de term v.o.n. of te wel ‘vrij op naam‘. Het kopen van een woning ‘vrij op naam’ betekent dat de verkoper de kosten voor de overdracht van de woning voor zijn rekening neemt. Het betreft hier de b.t.w. of overdrachtsbelasting, de kadastrale kosten en de notariskosten voor de transportakte.

Heb ik garantie op de woning en zo ja hoelang?

Ja, via Woningborg. Woningborg verstrekt al meer dan 30 jaar waarborgcertificaten aan kopers van woningen en appartementen van de aangesloten ondernemers waaronder bouwbedrijf Ooms. Dit waarborgcertificaat beschermt de kopers tegen de risico’s die verbonden zijn aan de aanschaf van een nieuwe woning (https://www.woningborg.nl/particuliere-koper/).

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog bedenktijd?

Een koper heeft op grond van de wet een bedenktijd van drie dagen, bij Allure aan de Amstel is de bedenktijd één kalenderweek.