De gedroomde woonkans

Uithoorn en omgeving

Uithoorn wordt omringd door groen en water. De gemeente kent een bloeiend verenigingsleven op zowel sportief, cultureel als recreatief gebied.

Allure-Vogelvlucht-F2

In de verschillende winkelcentra, waaronder overdekte, vindt u een aantrekkelijke aanbod van bekende winkels en lokale speciaalzaakjes. Voor recreatie vormen twee nationale landschappen de ruggengraat: De Stelling van Amsterdam en het Groene Hart.

Bakkerij

Goede bereikbaarheid

Met diverse buslijnen is het openbaar vervoer in Uithoorn goed geregeld. Via de Amsterdamseweg zit u in een oogwenk op de N201. Omliggende plaatsen als Mijdrecht, Aalsmeer, Amstelveen en Hoofddorp zijn uitstekend bereikbaar. Daarnaast zal de Uithoornlijn vanaf zomer 2024 gaan rijden waardoor een snelle verbinding met Amsterdam en Amstelveen ontstaat. En dankzij de centrale ligging bent u ook snel in steden als Amsterdam, Utrecht en Haarlem. Uithoorn biedt álles wat u in een vitale woonplaats kunt wensen!

Klik hier voor meer informatie over de > Uithoornlijn 

Centrale ligging

De wijk is voorzien van voldoende parkeergelegenheid en groen in de straten. Het appartementencomplex heeft bovendien een eigen parkeerkelder. Langs de Wilhelminakade, is het altijd fijn wandelen. Onder het viaduct door, richting het centrum, wemelt het van de gezellige terrasjes.

Wilt u er snel op uit? Aan de overkant van de Petrus Steenkampweg vindt u nu de bushalte met verbindingen naar o.a. Amsterdam en Schiphol en vanaf de zomer van 2024 het tramstation van de Uithoornlijn. Kortom, een ideale ligging

Locatie met veel mogelijkheden

Natuur & Rust

Een fietstocht langs de Amstel, wandelen in de vele natuurgebieden of een mooie boottocht op de rivier. Op deze unieke locatie heeft u dit alles en nog veel meer binnen handbereik.

De vele bezienswaardigheden in en om Uithoorn zijn bijzonder. Uithoorn heeft 6 rijksmonumenten en 16 gemeentelijke monumenten die allemaal een bezoek waard zijn. U zult zich hier nooit vervelen.

Uithoorn-039

Prachtige ligging tegenover de Amstel met terrasjes, winkels en veel bezienswaardigheden

Meer informatie over de nieuwe jachthaven vindt u hier

> Nieuwe haven

> jachthavenuithoorn.nl (sinds 14 oktober 2021)

Rust, natuur, vrijheid, ruimte, cultuur en vele sportieve activiteiten binnen handbereik

Meer informatie vindt u hier > Gemeente Uithoorn

Historie

Historie

Het gebied dat we tegenwoordig Uithoorn noemen, was in de tiende eeuw nog één groot veenmoeras. Maar zoals dat destijds met vele natte landschappen ging, werd Uithoorn in de elfde eeuw vanuit Mijdrecht ontgonnen. Dit plan kwam voort uit een toenemende vraag naar landbouwgrond om graan te verbouwen. Mijdrecht en het gebied rondom Uithoorn vielen in die tijd onder gezag van het Sticht Utrecht, met de bisschop van Utrecht aan het hoofd.

 

Lees verder > Historie van Uithoorn

De locatie zoals deze vroeger in gebruik was