Door econic

Duurzaam wonen

Uw appartement wordt straks verwarmd of gekoeld door een warmtepomp die is aangesloten op een collectieve bodembron. De bodembron bestaat uit meerdere lussen waar water doorheen loopt. De lussen gaan 150 tot 250 meter diep de grond in onder het complex. Deze collectieve bodembron wordt gebruikt om in de winter warmte uit te halen. In de zomer wordt de warmte van het appartement teruggeleid in de bodembron, waarbij er tegelijkertijd wordt gekoeld in de woning.

Wonen in een duurzame woning betekent daarom comfortabel wonen in een huis dat zorgt voor een constante, aangename temperatuur. Warm in de winter en koel in de zomer. Dat noemen we genieten van duurzame luxe. Het warmte-systeem in de woning bestaat uit twee componenten; de warmtepomp en de boiler. Samen zorgen ze voor verwarming, koeling en warm tapwater. De warmtepomp kunt u kopen of huren. Indien u huurt blijft de warmtepomp eigendom en daarmee ook de verantwoordelijkheid van econic. De installatie na de warmtepomp, de vloerverwarming, is uw eigendom. De bodembron is eigendom van en blijft daarmee de verantwoordelijkheid van econic. Voor de onderdelen in eigendom van econic wordt het onderhoud door hen verzorgd; u heeft daar dus zelf geen omkijken naar.

Voor meer informatie, prijzen en voorwaarden verwijzen wij graag naar de brochure en website (www.econic.homes) van econic.