Duurzaam: nu én in de toekomst!

Nederland heeft, net als veel andere landen in de wereld, het Klimaatakkoord van Parijs onderschreven. De gemiddelde mondiale temperatuurstijging moet behoorlijk onder 2°C blijven, met inspanningen om de stijging verder te beperken tot 1,5°C. Nederland heeft zich daarom tot doel gesteld om in 2050 CO2-arm te zijn. We zullen ons dus op andere manieren moeten vervoeren, windmolens en zonneparken zullen ons landschap veranderen én we moeten onze woningen op andere manieren verwarmen. Zonder gas dus.

 

Lagere energiekosten, meer wooncomfort, minder CO2-uitstoot

Alle inwoners van Nederland krijgen de komende jaren te maken met de transitie naar duurzame energie. De negentien woningen in Allure aan de Amstel worden al gasloos uitgevoerd. Een zorg minder, een meerwaarde rijker!

ZeemanVastgoed ontwikkelt al lange tijd duurzaam. Binnen ons standaard bouwconcept worden huizen al voorzien van optimale isolatie, slimme temperatuurregeling en lage temperatuurverwarming. Hierdoor is de woning ook meteen klaar voor aansluiting van andere duurzame installaties. Uiteraard kunnen deze extra opties, waaronder extra zonnepanelen en warmteterugwinning, ook via de koperskeuzelijst direct worden toegepast.

 

Gasrekening verleden tijd

Bij Allure aan de Amstel hebben wij onze kennis en ervaring op het gebied van duurzaamheid gebundeld waardoor de woningen klaar zijn voor een schone toekomst. Naast alle eerder genoemde maatregelen worden deze woningen voorzien van een luchtwarmtepomp en een aantal zonnepanelen. U gaat dus geen gas verbruiken, maar stroom. Dit wekt u gedeeltelijk zelf op, terwijl de gasnota verleden tijd is.

 

Gemiddelde besparingen

Waar een gemiddeld gezin in een goed geïsoleerde woning per jaar zo’n € 840,- kwijt is aan gas voor verwarming en warm water (1.050 m3), bent u op jaarbasis € 110,- tot € 290,- goedkoper uit (o.b.v. prijspeil 1 januari 2019). Het koken vraagt slechts een klein deel van het totale energieverbruik. Een gasfornuis verbruikt op jaarbasis gemiddeld 37 m3 gas en een inductiekookplaat 175 kWh.*

 

* Informatie op deze pagina is afkomstig van de website www.energiebesparendoejenu.nl van de Rijksoverheid. Hier kunt u tevens terecht voor meer informatie.