Woensdag 30 november jl. kregen wethouders Jan Hazen en Ferry Hoekstra een rondleiding over de bouwplaats van Allure aan de Amstel. De rondleiding werd verzorgd door Piet-Jan Ooms en Rob Eelsing van Ooms Bouw en Peter Langenberg en Nick Witte van ZeemanVastgoed. Met name het appartementencomplex is nu al een imposant gebouw en alle aanwezigen konden vanaf het dak van het gebouw al goed zien hoe de wijk er uit komt te zien.

De bouwwereld is ontzettend in ontwikkeling en dat was goed te zien vanaf de bouwplaats. Nieuwe technieken worden toegepast en alle woningen worden duurzaam en gasloos gebouwd. Tijdens de gesprekken kwam ook naar voren dat dit voor nieuwe uitdagingen zorgt. Is bijvoorbeeld alle kennis wel aanwezig voor deze nieuwe technieken? Gelukkig kon men zien dat de bouw gestaag en voorspoedig verloopt. Dat konden niet alleen het gezelschap zien, maar ook de bewoners zelf. Er was namelijk tegelijk ook een kijkdag voor de bewoners van het appartementencomplex. Wethouders Jan Hazen en Ferry Hoekstra hebben enkele bewoners alvast persoonlijk verwelkomt in de gemeente Uithoorn en deze toekomstige bewoners waren erg enthousiast om vanaf medio september 2023 echt in Uithoorn te komen wonen. 

Ook is er gesproken over de uitdagingen in de bouw, waar men nu mee te maken heeft zoals krapte op de arbeidsmarkt, een te kort aan materialen en steeds maar stijgende bouwkosten. Een goede planning en op tijd alles inkopen lijkt de juiste tactiek te zijn. Kortom, een interessante rondleiding met een fantastisch uitzicht over de Amstel en het centrum vanaf het dak van het appartementencomplex.